Metabond OLD SPEZIAL
Doporučujeme- 3 %250 ml

Metabond OLD SPEZIAL

aditiv do motorového oleje – starší motory do 3,5t

» detailní popis

Kód: 560006
Výrobce: Metabond
Dostupnost: skladem - na prodejně
Vaše cena 1 251,00  
Ceníková cena 1 290,00 Kč  
+ -

Ceny jsou uvedeny včetně DPH.

Metabond Old Spezial je zušlechťovač kovových povrchů vnitřních částí spalovacích motorů obsahující modifikátor viskozity. Je rovněž obohacen o keramické nanočástice. Tento výrobek výrazně snižuje tření a zároveň omezuje netěsnost. Zvláště se doporučuje do všech druhů opotřebovaných spalovacích motorů s vysokou spotřebou oleje. Přidává se do výrobcem předepsaného oleje. Old Spezial obsahuje látku, která zvyšuje vyskozitu oleje a která zajišťuje těsnící účinek. Tímto se ve značné míře sníží spotřeba oleje a zvýší komprese.

Old spezial dále obsahuje keramické nanočástice, které se pomocí motorového oleje rozptplochýlí na místa namáhaná třením. Tyto částice ulpí v povrchových nerovnostech kovových (válce, písty, ložiska, ozubená kola, atd.), kde díky působení tlaku vytvoří tenkou vrstvu , která tyto nerovnosti vyhladí. Tato tenká vrstva zůstává v místech namáhaných třením i po odtečení motorového oleje a tím eliminuje negativní vlivy studených startů a výrazně tak napomáhá prodloužení životnosti motoru. Zároveň kromě snížení tření také pomáhá zmírňovat netěsnost a díky tomu také obsah jedovatých látek ve výfukových plynech. Vzhledem k tomu, že keramické částice použité v přípravku Old Spezial jsou výrazně menší než otvory ve filtrační struktuře i nejjemnějších olejových čističů, nemohou tyto filtry ucpat.

VYUŽITÍ ADITIVA PRO VETERÁNY

  • Je vhodný pro opotřebované spalovací motory s vysokou spotřebou oleje.
  • Pro převodovky.
  • Diferenciály a hnací mechanismy.

POUŽITÍ

  • U osobních automobilů se spotřebou 0,4–0,5 l oleje/1000 km použijte půl láhve (125 ml).
  • Při spotřebě 0,6–1l oleje/1000 km použijte obsah celé láhve (250 ml).
  • U nákladních automobilů se spotřebou větší než 1 l oleje/1000 km použijte obsah jedné láhve (250 ml).
  • Pokud je spotřeba oleje větší než 2 l/1000 km, použijte 2 láhve (500 ml) přípravku Old Spezial.

Old Spezial aplikujte do zahřátého motoru! Před použitím nádobu zahřejte přibližně na teplotu 30 °C a dobře protřepejte. Po nalití přípravku do motoru uveďte motor na 10–15 minut do chodu. Přípravek Old Spezial se doporučuje ve stejném množství používat při každé výměně oleje. Používejte pouze s olejem předepsaným výrobcem automobilu. Pro dosažení optimálního výsledku doporučujeme před použitím Metabondu Old Spezial vyčistit motor pomocí profesionálního výplachu motoru Metabond CL.