Metabond TRUCK
Doporučujeme- 3 %1 litr

Metabond TRUCK

aditiv do motorového oleje – nákladní automobily

» detailní popis

Kód: 560008
Výrobce: Metabond
Dostupnost: skladem - na prodejně
Vaše cena 3 191,00  
Ceníková cena 3 290,00 Kč  
+ -

Ceny jsou uvedeny včetně DPH.

Metabond Truck je zušlechťovač kovových povrchů vnitřních částí motorů nákladních automobilů, lodí, zemědělských vozidel, generátorů, atd. Obsahuje keramické nanočástice (h-BN). Významně snižuje tření a zlepšuje mazání. Určený do spalovacích motorů s nájezdem alespoň 30 tisíc km.

Díky zušlechtění kovových povrchů přípravek výrazně prodlužuje životnost motoru. Přidává se do výrobcem předepsaného motorového oleje. Neobsahuje chlór, síru, fosfor ani PTFE (Teflon). Je plně filtrovatelný. Nereaguje s olejem ani nemění jeho vlastnosti.

Jedno balení 1l ošetří 25–40l motorového oleje (u motorů plněných méně než 25l motorového oleje se použije půl balení).

Zkouška na čtyřkuličkovém stroji (ASTM D 2783:2003) prokazuje výrazně nižší opotřebení kovových povrchů při použití výrobku Metabond. Nezpůsobuje korozi barevných kovů. Keramické částice h-BN se pomocí motorového oleje rozptýlí na místa namáhaná třením. Tyto částice ulpí v povrchových nerovnostech kovových ploch (válce, písty, ložiska, ozubená kola, atd.), kde díky působení tlaku vytvoří tenkou vrstvu , která tyto nerovnosti vyhladí. Tato tenká vrstva zůstává v místech namáhaných třením i po odtečení motorovéjo oleje a tím eliminuje negativní vlivy studených startů a výrazně tak napomáhá prodloužení životnosti motoru. Zároveň kromě snížení tření také pomáhá zmírňovat netěsnost a díky tomu také obsah jedovatých látek ve výfukových plynech. Vzhledem k tomu, že keramické částice použité v přípravku Metabond Truck jsou výrazně menší než otvory ve filtrační struktuře i nejjemnějších olejových čističů, nemohou tyto filtry ucpat.

VYUŽITÍ ADITIVA PRO TRUCKY

  • Určený výhradně pro spalovací motory nákladních a užitkových vozidel (nad 3,5t), autobusů, zemědělských strojů, důlních strojů, generátorů, atd.

POUŽITÍ

Pro snazší použití zapřejte balení přibližně na teplotu 30°C (například v teplé vodě nebo na radiátoru). Důkladně protřepejte a přilijte obsah balení do oleje v motoru. Metabond Truck se doporučuje přidávat do nového oleje při pravidelné výměně. Je možné po také přidat do již vyměněného oleje, maximálně však do tří tisíc najetých km od této výměny. Do motoru nalijte 80% předepsaného množství motorového oleje a motor spusťte na 2 minuty. Následně do motoru nalijte celý obsah balení Metabond Truck (1L). Poté vypláchněte obal Metabond Truck motorovým olejem a tuto směs nalijte do motoru (aby byl využit celý obsah balení). Nakonec dolijte zbývající motorový olej. Motor nechte 5–10 minut v chodu. Používejte pouze s olejem předepsaným výrobcem automobilu!